#MeToo als wake up call voor werkgevers: is uw beleid wel op orde?

Seksuele intimidatie was het centrale thema in de Hollywoodfilm Disclosure uit 1994. Tom Sanders (Michael Douglas) klaagt daarin zijn – iets té – ambitieuze baas Meredith Johnson (Demi Moore) aan, die hem probeert te verleiden. Tom dient uiteindelijk een klacht in wegens seksuele intimidatie tegen Meredith, die na een harde en meedogenloze juridische strijd het veld ruimt. Een pyrrusoverwinning voor Tom, die wel kan blijven werken maar de bloei is ook uit zijn carrière. Met de wereldwijde #MeToo campagne is het thema seksuele intimidatie op de werkvloer actueler dan ooit, waarbij ironisch genoeg de fictie uit de Hollywoodfilm Disclosure soms de harde werkelijkheid wordt nu steeds meer personen aan de digitale schandpaal worden genageld. Heeft u als werkgever al een protocol om dergelijk ongewenst gedrag op de werkvloer te voorkomen? Zo ja, voldoet dit beleid aan de eisen van de wet? We zullen hieronder bespreken dat zo’n beleid verplicht is, neerkomt op vier onderdelen (Regels, Klachten, Vertrouwenspersoon en Sanctioneren), bij gebreke waarvan u mogelijk een claim kunt verwachten en eindigen met wat tips & tricks voor de praktijk. 

Klik op de link voor onze nieuwsbrief: http://mailchi.mp/14d417d286b0/doorn-en-keizer-nieuwsbrief-metoo