Voorstel tot uitbreiding geboorteverlof voor partner naar 6 weken!

Geboorteverlof

In april 2017 heeft de Europese Commissie haar voorstel bekend gemaakt om binnen de EU een verplichte regeling voor (betaald) vaderschapsverlof van tien dagen in te stellen. In veel EU-landen was dat al de norm maar niet in Nederland. Inmiddels heeft de Minister van Sociale Zaken en werkgelegenheid het Wetsvoorstel Invoering Extra Geboorteverlof (WIEG) ter internetconsultatie voorgelegd. Op grond van dit wetsvoorstel wordt het kraamverlof voor de partner uitgebreid van twee dagen naar (maximaal) een werkweek, en wordt de mogelijkheid van aanvullend geboorteverlof van (maximaal) vijf weken geïntroduceerd.

Klik op de link voor onze nieuwsbrief: https://mailchi.mp/612dbfd97edb/voorstel-tot-uitbreiding-geboorteverlof-voor-partner-naar-6-weken

Short read, leestijd: 5 minuten