WWZ

News alert: wetsvoorstel arbeidsmarkt in balans (WAB)

Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid neemt met een nieuw wetsvoorstel een aantal regels voor ontslag en flexibele arbeid uit de Wet Werk en Zekerheid op de schop. Het Wetsvoorstel arbeidsmarkt in balans (WAB) is op 9 april jl. gepubliceerd op internetconsultatie.nl. Met het wetsvoorstel hoopt minister Koolmees de kloof tussen vaste contracten en flexibele arbeid te verminderen. Zowel VNO NCW en MKB Nederland als FNV zijn echter negatief over het wetsvoorstel. Door het wetsvoorstel keert de “balans” op de arbeidsmarkt volgens hen namelijk niet terug. Het wetsvoorstel bevat elf nieuwe maatregelen om vaste en tijdelijke contracten dichter bij elkaar te brengen.

Klik op de link voor onze nieuwsbrief (short read: 5 minuten):

https://lnkd.in/gqmidEY