Jeroen Meersma

Jeroen Meersma

Advocaat

+31 6 29 77 32 30

j.meersma@denklaw.nl

LinkedIn

Lidmaatschappen

Jeroen Meersma is lid van Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA).

Talen

Nederlands, Engels en Duits

Specialismen

Jeroen Meersma adviseert Nederlandse en buitenlandse ondernemingen en werknemers over arbeidsrechtelijke kwesties. Door zijn jarenlange juridische ervaring en managementervaring kent hij de interne belangen, de druk van verwacht resultaat en de uitdaging van veranderingen. Hij kan ondernemingen en werknemers hierin goed begeleiden.

Opleiding en Carrière

Jeroen Meersma studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Groningen en specialiseerde zich in het Privaatrecht en Strafrecht. Jeroen is zijn carrière in 1998 gestart als advocaat bij DLA Piper (toen nog Schut en Grosheide) en later bij Arthur Andersen, gespecialiseerd in ondernemingsrecht en bank- en effectenrecht.

Vanaf 2003 heeft Jeroen diverse managementfuncties vervuld in het bedrijfsleven. De focus van Jeroen lag op verandering en innovatie. Hij heeft zich gespecialiseerd in change management, nieuwe werkwijzen en de psychologie van het veranderen. Jeroen heeft daarbij meerdere reorganisaties geleid.

In 2020 is Jeroen weer teruggekeerd naar de juridische inhoud en houdt hij zich fulltime bezig met arbeidsrecht voor Doorn en Keizer.

Lidmaatschappen

Jeroen Meersma is lid van Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA).

Nevenactiviteiten

Jeroen is jarenlang bestuurder geweest van het ondernemingspensioenfonds van Mediahuis.

GEVESTIGD IN AMSTERDAM. ONS WERKVELD IS DE HELE WERELD.

Wietje de Muinck Keizer
PARTNER
Martine Hoogendoorn
PARTNER
Matthijs Roest Crollius
PARTNER
Jeroen Meersma
ADVOCAAT
Hajar Marcouch
JURIST
Angel Langereis
PARALEGAL